NIPT Kromosomtest

NIPT er forkortelsen for Non Invasive Prenatal Test og er en risikofri blodprøve for bl.a. Down syndrom og visse andre kromosomafvigelser.

Fra kr. 5.000,00

Hvad er en NIPT Kromosomtest?

En nipt test eller nipt analyse er en blodprøve, og tilbydes gravide, som ønsker screening for bestemte kromosomsygdomme – en nipt test svartid er cirka 10-12dage.

NIPT er forkortelsen for Non Invasive Prenatal Test.

Testen kan også klargøre risikoen for fejl på kønskromosomerne X og Y.

Med denne information, kan man påvise eller afkræfte tilstedeværelsen af ekstra kromosomer (trisomier), og påvise babyens køn, hvis dette ønskes.

 

Derfor kan en NIPT Test være et godt valg

Der kan være mange mulige årsager til, at en NIPT Test er den rigtige løsning for dig:

  • Hvis du under nakkefoldsscanning, har fået svar om en øget risiko for kromosomafvigelser.
  • Hvis du er gravid med tvillinger, og ønsker en risikofri test for at klargøre eventuelle kromosomsygdomme. Vær opmærksom på, at en NIPT Test ikke kan påvise køn på tvillinger.
  • Hvis du har været i IVF behandling eller er gravid med donoræg.
  • Ved en NIPT Kromosomtest, får I som forældre tryghed og viden om barnets velvære og sundhed.

 Nifty eller Nifty PRO?

DNAmatch.dk tilbyder Nifty og Nifty PRO, som er to højtudviklede NIPT-tests.

Nifty er en risikofri blodprøve for Downs syndrom og to andre kromosomafvigelser.

Ud fra denne blodprøve kan barnets DNA og kromosomerne 21 (Downs syndrom), 18 (Edwards syndrom) og 13 (Pataus syndrom) undersøges.

Nifty PRO er baseret på de nyeste fremskridt indenfor ikke-invasiv prænatal test. Testen er afprøvet i videnskabelige undersøgelser, for at klargøre risikoen for visse kromosomfejl hos fosteret.

Det unikke ved Nifty PRO er, at den ikke alene vurderer risikoen for trisomi 21, 18, 13 og fejl på kønskromosomerne X og Y – den laver også en risikoberegning for trisomi 916 og 22.

Desuden undersøger den for 84 forskellige microdeletions- samt duplikationssyndromer.

Nifty PRO er mulig at bestille ved en tillægspris.

 

Hvordan foretages testen?

Testen er baseret på en blodprøve fra den gravide mor, hvor blodprøven opsamles i moderens arm. Noget af fosterets DNA, findes nemlig i moderens blod.

Testen kan derfor foretages uden risiko for abort, og er næsten lige så nøjagtig som fostervandsprøve og moderkagebiopsi.

Kommer du på en af vores klinikker, tilbyder vi også en ultralydsscanning af baby inden blodprøven tages, så der er sikkerhed for, at graviditeten forløber som den skal.

 

Hvornår kan en NIPT Test udføres?

NIPT analyse kan udføres fra uge 10+0 til 24+0.

 

Vigtig information omkring NIPT Test (!)

Ved en tvillingegraviditet kan der kun screenes for trisomi 21, 18 og 13.

Desuden er det ikke muligt at lave en kønsbestemmelse, og der vil ikke kunne fremgå en liste over eventuelle microdeletions- og duplikationssyndromer.

 

Hvornår får jeg svar?

nipt test svartid er normalvis 7-10 hverdage.

Når vi modtager resultatet af NIPT Testen, ringer vi til jer med svaret.

Når vi har haft en snak om testresultatet, vil svaret på testen også blive sendt til jer via mail. Vær opmærksom på, at vi kun fremsender resultatet til den mail, som er angivet i forbindelse med bestillingen af DNA test sættet. Dette sikrer hurtigst mulige levering, samt højest mulige fortrolighed. Kontroller derfor altid at den korrekte mail er opgivet.

Såfremt du har ønske om at modtage resultatet med normal post eller på anden vis, bedes du notere det under kommentarer, når du bestiller dit DNA testsæt.

Læs altid vores vejledning grundigt.