Vejledning

Sådan foregår en DNA Test

VIGTIG INFORMATION

Inden I bruger special vatpindene, er det nødvendigt at faste 1 time, hvor I ikke må spise, drikke og ryge. Dette er for at DNA testen ikke opsamler kemikalier og partikler fra munden, som kan påvirke testens nøjagtighed.

  • Hvert testsæt er pakket med specialvatpinde, samt alt hvad I skal bruge for at returnere prøverne. Vær opmærksom på ikke at berøre eller på anden måde kontaminere den ende af vatpinden, som skal opsamle DNA materialet. Det er muligt at teste op til 3 personer per testkit.
akkreditering
  • En samtykkeerklæring, som er vores tilladelse til, at DNA testen må analyseres på vores laboratorium. Der medfølger en engelsk og en dansk samtykkeerklæring med, hvor det kun er den engelske der skal udfyldes. Den danske er blot til vejledning.
akkreditering
  • En kuvert med returadresse på, hvor I kan indsende den opsamlede DNA test. Til returforsendelse er der indlagt fragtbrev og pakken sendes forsikret og ligeledes med pakkesporing fra GLS.

1. MODTAGELSE AF DNA TEST

ÅBN den tilsendte kuvert forsigtigt , og fjern specialvatpindene fra DNA sættet. I kan placere vatpindene i et glas, med den DNA opsamlende ende opad.

2. UDFYLD SAMTYKKEERKLÆRING

Når I har fjernet specialvatpindene, kan I udfylde de nødvendige oplysninger, samt samtykkeerklæringen, som I finder i kuverten. 

3. NEM PRØVEOPSAMLING

Det er vigtigt, at Jeres hænder er rene , før I foretager DNA testen. Derefter tager I en vatpind, og gnubber den forsigtige, men grundigt, frem og tilbage på indersiden af tungen. Dette skal gøres i 1 minut. Vær opmærksom på, at I skal bruge de vatpinde der er tiltænkt den enkelte person.

4. PRØVEN SKAL TØRRE

Specialvatpindene sættes tilbage i glasset, med test-enden opad. Her skal DNA opsamlingen tørre i 60 minutter. Når de er tørre, kan de lægges tilbage i den tilsvarende kuvert. Vær opmærksom på, at der på intet tidspunkt må komme forskellige vatpinde i nærheden af hinanden, da dette vil gøre testen ugyldig.

5. VIDERESEND TIL ANALYSE

Når I har gennemført de ovenstående anvisninger, kan I placere kuverten med specialvatpindene samt samtykkeerklæringen i den større medsendte kuvert, der skal videresendes til analyse.