Virusinfektion og DNA Test

Hvis du har symptomer på en kraftig virusinfektion i halsen, så vil du stadig kunne tage en DNA-test. 

virusinfektion

Vi anbefaler altid at du læser vores FAQ og Vejledning, så du altid er bevist om, hvordan et mundskrab til en DNA Test udføres korrekt. Men hvordan skal du egentlig forholde dig, hvis du har symptomer på fx. en kraftig virusinfektion i halsen

Når du har valgt at bestille en DNA Test, som kræver et mundskrab af en eller flere testpersoner, er det vigtigt at vide hvordan du skal forholde dig, hvis du er blevet ramt af en virusinfektion op til testens opsamling af DNA materialet.

Risikoen for, at en virusinfektion i halsen vil påvirke DNA Testens resultat er 0 %. 

Dette skyldes at ved analyse af DNA materialet, undersøger man udelukkende prøvens indhold af den genetiske information.

DNA er placeret i cellekernen i vores celler i hele kroppen, hvor man under en analyse af DNA, fokuserer på at bryde kernen op og frigive DNA-molekylerne i opløsning.

Det er dermed også muligt at adskille DNA-molekylerne fra alt andet materiale i cellerne – og ethvert andet materiale der ikke er brugbart, som kan være til stede i en opsamlet prøve til analyse af DNA. Dette kan f.eks. være viruspartikler.

Under analysen sammenligner man de adskilte DNA-molekyler, som findes i de enkelte prøve, som er blevet indsendt til laboratoriet. Man står altså med 2 (eller flere) DNA-profiler der kan sammenlignes, og derfra skabe et resultat med 99,99 % nøjagtighed. Dermed har det ingen betydning om du har en virusinfektion.

Vi benytter altid akkrediterede laboratorier, til at analysere alle DNA Tests.

Vores akkreditering er med til at sikre den høje kvalitet. Du kan læse mere om de forskellige akkrediteringer her.

virusinfektion i halsen

Covid-19 og DNA Test

De fleste har prøvet at få foretaget en PCR-Test. PCR blev opfundet i 1980’erne, og er sidenhen bl.a. blevet brugt til, at kunne analysere bakterier og virusinfektion.

Det smarte ved en PCR-analyse er, at den kan “fotokopiere” molekyler der indeholder RNA, og omdanne det til DNA. Man skaber hundredevis af DNA-kopier, for derefter at blande dem med primære (DNA-stykker). Disse primære DNA-stykker binder sig til det virus-DNA der er i testens indhold. På den måde kan man vurdere testens nøjagtighed, og dermed give et sikkert resultat.

Denne smarte teknik gør, at det er muligt at adskille vores genetiske DNA og virus-DNA. Din DNA-Test er derfor stadig 99,99% nøjagtig, selvom du er blevet smittet med en virusinfektion som Covid-19. Vi anbefaler dog at du så vidt muligt holder dig til en hjemmetest, hvis du har symptomper på en virusinfektion.