Bedsteforældretest

Bedsteforældretesten kan give svar på, om man er biologisk i familie med sit barnebarn.

Fra kr. 3.195,00

Bedsteforældretest

En Bedsteforældretest kan give svar på, om man biologisk er i familie med sit barnebarn, uden at barnets forældre behøver at blive testet. Testen er også en anden måde at konstatere faderskabet på, hvis den formodede biologiske far ikke er tilgængelig.

Testen sammenligner barnets DNA profil med bedsteforældrenes DNA profiler. 

Barnets faderlige DNA halvdel, skal matche med bedsteforældrenes DNA. Ved en bedsteforældre DNA test anbefales det, at begge formodede bedsteforældre deltager. Hvis der tilknyttes flere testpersoner, heriblandt den biologiske mor, opnås typisk en sikkerhed på +99,99%.

Er det kun muligt at udføre bedsteforældretest på én bedsteforældre, sammen med et barn, anbefales det at barnets biologiske mor deltager, hvilket giver mulighed for en højere nøjagtighed.

Når barnets biologiske mor deltager, er cirka 50% af barnets DNA profil sikker, hvilket gør analysen mere nøjagtig.

I det tilfælde, at det kun er muligt at teste den ene formodede biologisk bedsteforælder og 1 barn, er det stadig muligt at levere et pålideligt resultat.

 

Hvordan foregår en bedsteforældretest?

Prøven opsamles ved et simpelt mundskrab af testpersonerne.

Information og vejledning i forbindelse med et mundskrab, kan findes her

 

Hvornår får jeg svar?

Analysetid på bedsteforældretest er 7-10 hverdage fra vi modtager testen.

Resultatet af testen sendes via mail. Vær opmærksom på, at vi kun fremsender resultatet til den mail, som er angivet i forbindelse med bestillingen af DNA test sættet. Dette sikrer hurtigst mulige levering, samt højest mulige fortrolighed. Kontroller derfor altid at den korrekte mail er opgivet.

Såfremt du har ønske om at modtage resultatet med normal post eller på anden vis, bedes du notere det under kommentarer, når du bestiller dit DNA testsæt.

 

Vigtig information (!)

Hvis man ønsker en bedsteforældretest for at redegøre, om man som 2 mandlige testpersoner deler samme faderlige ophav, anbefales det at benytte vores Y-kromosomtest, da denne test er udviklet til at kunne påvise sammenhæng i slægtskabet mellem 2 mandlige personer.