Kønsbestemmelse

Testen udføres fra uge 10 i graviditeten og giver en uovertruffen nøjagtighed på 98%

kr. 4.300,00

Kønsbestemmelse

Vil du gerne kende dit barns køn tidligt i graviditeten? Så kan vi tilbyde en kønsbestemmelse allerede fra graviditetsuge 10+0.

Prøven giver en uovertruffen nøjagtighed på 98% fra vores topmoderne laboratorium. Fejlfrekvensen på 2% skyldes brugerfejl, som f.eks. at testen er taget for tidligt, eller blodprøven ikke indeholder en tilstrækkelig mængde af Y-kromosomal DNA.

Teknikken er avanceret og benytter sig af muligheden for at øge små mængder DNA til niveauer, som kan måles og analyseres. 

Y-kromosom DNA vil kun være til stede i prøven, hvis barnet er en dreng, da moderen ikke selv bærer den Y-kromosomale DNA. Hvis analysen ikke registrerer nogen Y-kromosomer, er fosteret en pige.

 

Hvordan foregår DNA Prøven til kønsbestemmelse?

Laboratorieanalysen undersøger moderens blod for indholdet af Y-kromosomal DNA, som kun findes hos mænd.

Prøven foretages ved en blodprøve på moderen. 

Når du modtager dit kit til blodprøven, medfølger en dansk brugsvejledning. Desuden medfølger alt hvad du skal bruge for at returnere prøven.

Du kan benytte egen læge til blodprøvetagning.

Hvis i ønsker hjælp til blodprøven, foretages dette gratis hos en af vores samarbejdspartnere

Kommer du på en af vores klinikker, tilbyder vi også en ultralydsscanning af baby inden blodprøven tages. Dette for at sikre, at graviditeten forløber som den skal.

 

Vigtig information (!)

Kønsbestemmelse kan ikke udføres ved tvillingegraviditet, eller ved kendte kromosomfejl hos moderen eller fosteret. Desuden er det ikke muligt hvis moderen har modtaget blodtransfusion, transplantation, stamcellebehandling eller immunbehandling.

 

HUSK

Selvom denne test er en fantastisk måde at opdage dit barns køn på, er ultralydsscanninger også vigtigt i forbindelse med den basale pleje af graviditeten.

 

Hvornår får jeg svar på kønsbestemmelsen?

Svartid er normalvis cirka 5 hverdage.

Resultatet af testen sendes via mail. Vær opmærksom på, at vi kun fremsender resultatet til den mail, som er angivet i forbindelse med bestillingen af DNA test sættet. Dette sikrer hurtigst mulige levering, samt højest mulige fortrolighed. Kontroller derfor altid at den korrekte mail er opgivet.

Såfremt du har ønske om at modtage resultatet med normal post eller på anden vis, bedes du notere det under kommentarer, når du bestiller dit DNA testsæt.