mtDNA

Vi tilbyder en mtDNA test, som kan klarlægge om personer stammer fra det samme moderlige ophav.

1 testsæt = inkluderer test til 2 personer.
Tilføj kun yderligere testpersoner hvis flere mulige personer ønskes testet.

Fra kr. 3.795,00

mtDNA Test

mtDNA test kan klarlægge om personer stammer fra det samme moderlige ophav. 

Både kvinder og mænd besidder mtDNA, som videreføres fra mor til barn. Det er dog kun kvinder der giver mtDNA videre til barnet.

 

Hvad er mtDNA?

MtDNA står for mitokondrie DNA, som findes i humane celleorganeller (små “organer” i celler).

Denne form for DNA Test undergår sjældent genetiske mutationer, og giver derfor meget nøjagtige resultater. Testen er en revolution af DNA testen, som gør det muligt for forskere at spore den moderlige ophav hos både både mænd og kvinder. 

MtDNA test anvendes oftest i situationer, hvor der er tvivl om moderskabet, og den formodede biologiske mor ikke er mulig at teste direkte.

Denne test kan fastslå, om to individer deler modergenetisk materiale. Den kan også bruges som en søskende-DNA Test, da den ved hjælp af mtDNA-analysen definitivt kan se, om to mennesker deler den samme biologiske mor og derfor er halvsøskende eller måske helsøskende.

 

Vigtig information (!)

Bemærk, at personer med to matchende MtDNA-profiler, kun kan bekræfte at de testede personer deler den samme moderlinje. De kunne dele den samme mor, bedstemor, en fælles tante og så videre. Vores test bekræfter kun, om MtDNA -profilerne for de testede personer matcher eller ikke. Vi kan ikke afgøre, hvordan de præcist er relateret, og hvilken moderlig slægtning de har tilfælles. 

MtDNA har i sjældne tilfælde været brugt af personer, der har gennemgået oplægning af donoræg. Dette for at sikre, at det korrekte æg er blevet brugt i forbindelse med fertilitetsbehandlingen.

 

Hvordan foregår mtDNA test?

Prøven opsamles ved et simpelt mundskrab af den formodede mor/mødre, samt den/de børn der ønsker en DNA Test.

Information og vejledning i forbindelse med et mundskrab, kan findes på vores side.

 

Hvornår får jeg svar?

Analysetid på en mtDNA test er 7-10 hverdage fra vi modtager testen. 

Resultatet af testen sendes via mail. Vær opmærksom på, at vi kun fremsender resultatet til den mail, som er angivet i forbindelse med bestillingen af DNA test sættet. Dette sikrer hurtigst mulige levering, samt højest mulige fortrolighed. Kontroller derfor altid at den korrekte mail er opgivet.

Såfremt du har ønske om at modtage resultatet med normal post eller på anden vis, bedes du notere det under kommentarer, når du bestiller dit DNA testsæt.