Søskendetest

En søskende DNA-test er egnet til, når en eller flere personer vil vide, om de deler fælles forælder.

1 testperson = inkluderer test til 2 personer der formodes at være søskende.
Tilføj testpersoner hvis flere mulige søskende ønskes testet, eller hvis moderen kan inkluderes for et mere præcist resultat.

Fra kr. 2.195,00

Søskendetest

En søskendetest er egnet til, når to eller flere personer vil vide, om de deler en fælles forældre. 

Søskende testresultaterne er baseret på statistiske beregninger, der vil give det, der hedder et søskendeindeks. 

Hvor præcist et testresultat vil være, er svært at forudsige, da det afhænger af, hvor meget almindeligt genetisk materiale individerne deler, og om der er inkluderet en prøve fra moderen eller ej. Brødre og søstre deler omkring 50% af deres DNA.

Testresultater er beregnet til at give en statistisk sandsynlighed, der giver bevis for at understøtte det pågældende testede forhold. 

At give yderligere parter mulighed for at blive testet (for eksempel en kendt forældres prøve) eller udføre direkte forholdstestning kan give yderligere beviser. Vi anbefaler at inkludere moderen for at give et mere præcist resultat.

 

Årsager til at få foretaget en søskendetest

Den mest almindelige årsag til at tage denne test er, at bestemme sandsynligheden for, at flere personer har samme forældre. I situationer hvor en eller begge forældre er utilgængelige eller uvillige til at blive testet, er den næste mulighed at analysere DNA mellem søskende og foretage direkte sammenligninger.

Der er mange forskellige årsager til, at brødre og søstre anvender søskende DNA-test, for at bevise et biologisk forhold. I nogle tilfælde er enkeltpersoner blevet adskilt da de var yngre, og har derfor først fundet deres påståede bror eller søster senere i livet.

Moderen er man som oftest ikke i tvivl om. En søskendetest vil klarlægge, om man er halv- eller helsøskende og herved eliminere enhver tvivl om faderskab. Under arveforhold eller andre krav, kan søskende også have brug for, at bevise deres biologiske forhold.

 

OBS!

Ved helsøskendetest skal det altid oplyses, om det er samme mor eller far, og hvem af forældrene man er i tvivl om at have tilfælles, og derfor gerne vil teste for.

Ved halvsøskendetest er det vigtigt at vide, om det er mor eller far, man mener at kunne have til fælles. 

I få tilfælde kan inddragelse af flere familiemedlemmer være nødvendigt, for at komme frem til et klart resultat. 

Skal der testes flere end 2 søskende, skal det vælges hvem der skal være “hovedpersonen”.

Alle søskende, både i hel- og halvsøskendetest, bliver testet op imod den valgte ’hovedperson’.

 

Vigtig information (!)

Hvis der er sandsynlighed for, at den formodede fælles forælder, er relateret til en af de mulige søskende, som andet end biologisk forælder, kan det i visse tilfælde ikke tilrådes at man benytter en søskendetest. Kontakt os da venligst før bestilling.

 

Hvordan foregår en søskendetest?

Prøven opsamles ved et simpelt mundskrab af børnene.

Testsættet er en hjemmetest, som du kan købe her på siden.

Vejledning til udførelse af mundskrab finder du her på siden.

 

Hvornår får jeg svar?

Analysetid på en søskendetest er normalvis ca. 7-10 hverdage fra vi modtager testen

Resultatet af testen sendes via mail. Vær opmærksom på, at vi kun fremsender resultatet til den mail, som er angivet i forbindelse med bestillingen af DNA test sættet. Dette sikrer hurtigst mulige levering, samt højest mulige fortrolighed. Kontroller derfor altid at den korrekte mail er opgivet.

Såfremt du har ønske om at modtage resultatet med normal post eller på anden vis, bedes du notere det under kommentarer, når du bestiller dit DNA testsæt.