Virusinfektion og DNA Test

Her kan du læse mere om hvilken betydning det har for dig, hvis du er blevet ramt af en virus - og netop har bestilt en DNA Test.

virusinfektion

Vil din virusinfektion påvirke resultatet af DNA Testen?

Du finder under Vejledning; en guide til hvordan et mundskrab til en DNA Test udføres korrekt. Men hvordan skal du egentlig forholde dig, hvis du er blevet syg

Når du har valgt at bestille en DNA Test, som kræver et mundskrab af en eller flere testpersoner, er det vigtigt at vide hvordan du skal forholde dig, hvis du er blevet ramt af en virusinfektion op til testens opsamling af DNA materialet.

Risikoen for, at en virus vil påvirke DNA Testens resultat er 0 %.

Dette skyldes at ved analyse af DNA materialet, undersøger man udelukkende prøvens indhold af den genetiske information.

DNA er placeret i cellekernen i vores celler i hele kroppen, hvor man under en analyse af DNA, fokuserer på at bryde kernen op og frigive DNA-molekylerne i opløsning.

Det er dermed også muligt at adskille DNA-molekylerne fra alt andet materiale i cellerne – og ethvert andet materiale der ikke er brugbart, som kan være til stede i en opsamlet prøve til analyse af DNA. Dette kan f.eks. være viruspartikler.

Under analysen sammenligner man de adskilte DNA-molekyler, som findes i de enkelte prøver som er blevet indsendt til laboratoriet. Man står altså med 2 (eller flere) DNA-profiler der kan sammenlignes, og derfra skabe et resultat med 99,99 % nøjagtighed.

Vi benytter højt akkrediterede laboratorier, til at analysere alle DNA Tests.

Vores akkreditering er med til at sikre den høje kvalitet. Du kan læse mere om de forskellige akkrediteringer her.

virusinfektion
Covid-19 og DNA Test

De fleste har prøvet at få foretaget en PCR-Test. PCR blev opfundet i 1980’erne, og er sidenhen bl.a. blevet brugt til, at kunne analysere bakterier og virus.

SARS-CoV-2‘s genetiske materiale kaldes RNA.

Det smarte ved en PCR-analyse er, at den kan “fotokopiere” molekyler der indeholder RNA, og omdanne det til DNA. Man skaber hundredevis af DNA-kopier, for derefter at blande dem med primere (DNA-stykker). Disse primere binder sig til det virus-DNA der er i testens indhold. På den måde kan man vurdere testens nøjagtighed, og dermed give et sikkert resultat.

Denne smarte teknik gør, at det er muligt at adskille vores genetiske DNA og virus-DNA. Din DNA-Test er derfor stadig 99,99% nøjagtig, selvom du er blevet smittet med Covid-19.